آیین‌نامه حق‌الزحمه داوری


ماده 1: میزان حق الزحمه داوری و نحوه پرداخت آن بر مبنای توافق داور یا نهاد داوری با طرفین است. در غیر این صورت، برای کلیه داوران اعم از داوران حرفه‌ای و غیر آن‌ها برابر مقررات این آیین‌نامه خواهد بود.


تبصره - در صورتی که داوری با اخذ مجوز از مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه و بر اساس مقررات «دستورالعمل ساماندهی حل و فصل اختلافات از طریق داوری و ایجاد و توسعه نهادهای داوری» مصوب 1400/11/12 باشد، حرفه‌ای و در غیر این صورت غیر حرفه‌ای است.


ماده 2: میزان حق‌الزحمه داوری به شرح زیر است:

ردیف
مأخذ (میزان خواسته)
تعرفه حق‌الزحمه
1
تا ده میلیارد ریال
دو درصد خواسته
2
نسبت به مازاد از ده میلیارد ریال تا پنجاه میلیارد ریال
یک درصد خواسته
3
نسبت به مازاد از پنجاه میلیارد ریال تا صد میلیارد ریال
نیم درصد خواسته
4
مازاد بر صد میلیارد ریال
0.25 درصد خواسته
5
در موارد خواسته غیر مالی یا عدم امکان تعیین بهای خواسته
برای هر داور از 5/000/000 ریال تا 30/000/000 ریال


تبصره 1 - در دعاوی مالی حداکثر حق‌الزحمه داوری یک و نیم میلیارد ریال است.


تبصره 2 - در دعاوی غیر مالی در صورتی که پیچیدگی موضوع و یا میزان تلاش داور اقتضای حق‌الزحمه بیشتری داشته باشد، در صورت تقاضای داور، حق‌الزحمه حسب مورد با نظر مرجع قضایی یا شورای حل اختلاف تعیین می‌شود.


ماده 3: پرداخت حق‌الزحمه داوری بر عهده طرفین است، مگر آن‌که در قرارداد داوری ترتیب دیگری مقرر شده باشد.


ماده 4: چنانچه دعاوی متعدد باشد، حق‌الزحمه هر دعوا جداگانه تعیین و بر مبنای جدول فوق محاسبه می‌شود. در مواردی که دعاوی مطروحه، مرتبط و یا از یک منشأ باشد، یک حق‌الزحمه تعلق می‌گیرد که بیشترین آن است.


ماده 5: چنانچه قبل از شروع فرایند داوری، طرفین سازش نمایند یا موضوع داوری منتفی شود، حق‌الزحمه داوری مسترد می‌شود.


ماده 6: حق‌الزحمه داوری قبل از شروع فرایند آن از طریق سامانه‌ای که توسط مرکز توسعه حل اختلاف ایجاد خواهد شد، به حساب سپرده مرکز مذکور واریز و بیست و پنج درصد سهم هر یک از داوران یا مؤسسه داوری در ابتدای کار و مابقی پس از انجام کار به حساب آنان انتقال می‌یابد. هزینه‌های اتفاقی در حین داوری پرداخت خواهد شد.


تبصره - در صورت موافقت داور، پرداخت حق‌الزحمه تقسیط می‌شود.


ماده 7: هزینه‌های انجام داوری نظیر هزینه‌های ترجمه اسناد، کارشناسی، انجام آزمایش یا نمونه‌برداری و همچنین در صورتی که انجام داوری مستلزم عزیمت به خارج از کشور باشد، هزینه‌هایی مانند اخذ روادید و پرداخت عوارض خروج از کشور، تهیه بلیط هواپیما و سایر هزینه‌های انجام داوری از حق‌الزحمه داوری خارج بوده و در حین انجام پرداخت می‌گردد.


تبصره - پرداخت هزینه‌های مذکور در این ماده بر عهده طرفی است که انجام آن را درخواست کرده و در صورتی که این اقدام به تشخیص داور باشد بر عهده طرفین است.


ماده 8: در صورت تعدد داوران حق‌الزحمه به طور مساوی بین آنها تقسیم می‌گردد، مگر اینکه داوران به طریق دیگری توافق نمایند.


ماده 9: رفع ابهام از رأی داوری و یا تصحیح آن، مستلزم پرداخت حق‌الزحمه نمی‌باشد.


ماده 10: در راستای افزایش شفافیت، ضابطه دقیق حق‌الزحمه و هزینه‌ها باید ظرف یک سال از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه در سامانه‌های مربوطه بارگذاری شود به گونه‌ای که با لحاظ تصمیمات مرجع مربوطه به طور خودکار محاسبه شده و برای طرفین قابل مشاهده باشد.


موردی برای نمایش وجود ندارد.
دسته‌بندی مطالب وبلاگ