آیین‌نامه اجرایی مشاوره نو همسران در پنج سال اول زندگی مشترک


ماده 1: در این آیین‌نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:
1- نو همسران: زوجینی که از تاریخ ثبت ازدواج دائم آنها کمتر از پنج سال گذشته باشد.
2- زیر سامانه: زیر سامانه برخط مشاوره نوهمسران که ذیل پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان ایجاد می‌شود.


ماده 2: با هدف تحکیم بنیان خانواده و ارتقای مهارت‌های زندگی مطابق با الگوی ایرانی - اسلامی، نو همسران از خدمات مشاوره خانواده مطابق این آیین‌نامه برخوردار می‌شوند.


تبصره - سازمان امور اجتماعی کشور مکلف است با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت ورزش و جوانان، سازمان بهزیستی کشور، سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران، مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه و سایر دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط، احکام این آیین‌نامه را در سال اول در استان‌های قم و سمنان و از سال دوم به بعد در دیگر استان‌های کشور از محل اعتبارات مصوب مربوط، اجرا نماید.


ماده 3: سازمان امور اجتماعی کشور مکلف است با بهره‌گیری از خدمات بخش غیر دولتی و در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط، نسبت به راه‌اندازی زیر سامانه اقدام و به نحوی برنامه‌ریزی نماید که تمامی مراحل فرآیند مشاوره از قبیل ثبت و تبادل اطلاعات، اختصاص مشاور، آموزش زوجین، ارائه مشاوره، نظرسنجی از مراجعان، پایش و رصد عملکرد مشاوران و نظارت کلی بر اجرای فرآیند یادشده از طریق زیر سامانه انجام گردد.


تبصره - در مواردی که به تشخیص مشاور، انجام مشاوره به صورت حضوری ضرورت داشته باشد، مشاوره در مراکز مشاوره مورد تأیید و ثبت شده در زیر سامانه (به انتخاب زوجین) توسط مشاوران ذی‌صلاح انجام می‌گردد و مشاور مکلف به ثبت سوابق و نتایج مشاوره در زیر سامانه خواهد بود.


ماده 4: سازمان امور اجتماعی کشور مکلف است در چهارچوب تفاهم‌نامه همکاری، از همکاری دستگاه‌ها و نهادهای دارای ظرفیت مشاوره برای اجرای این آیین‌نامه استفاده نماید.


ماده 5: مشاوران و مراکز مشاوره متقاضی مشارکت در اجرای این آیین‌نامه، در صورت داشتن پروانه فعالیت معتبر از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران، تقاضای خود را از طریق زیر سامانه ثبت می‌نمایند. سازمان امور اجتماعی کشور پس از تأیید صلاحیت عمومی و تخصصی متقاضیان، برای هریک از واجدان صلاحیت، دسترسی لازم به زیر سامانه را ایجاد می‌نماید.


ماده 6: سازمان امور اجتماعی کشور مکلف است با رعایت ضوابط تشخیص صلاحیت عمومی و تخصصی مشاوران همکار (موضوع شیوه‌نامه اجرایی موضوع ماده (13) این آیین‌نامه)، تمهیدات لازم جهت بهره‌مندی از خدمات گروه‌های تبلیغی و جهادی، نیروهای داوطلب مردمی، سازمان‌های مردم نهاد، سازمان تبلیغات اسلامی و مساجد برای ارائه خدمات موضوع این آیین‌نامه را اتخاذ نماید.


ماده 7: سازمان ثبت احوال کشور مکلف است ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه، اطلاعات مربوط به زوجینی که کمتر از پنج سال از ثبت ازدواج آنان گذشته است (تا زمان ابلاغ آیین‌نامه) را در اختیار سازمان امور اجتماعی کشور قرار دهد.


ماده 8: سازمان امور اجتماعی کشور مکلف است علاوه بر ارائه خدمات مشاوره اختصاصی به زوجین، دوره‌های آموزشی در زمینه بهبود روابط زوجین را با استفاده از ظرفیت مشاوران همکار در بستر زیر سامانه برگزار نماید.


ماده 9: دوره‌های به‌روز‌رسانی دانش و مهارت و بازآموزی مشاوران همکار با استفاده از ظرفیت اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و اساتید حوزه علمیه، توسط سازمان امور اجتماعی کشور در بستر زیر سامانه برگزار می‌گردد.


ماده 10: نظارت بر نحوه تدوین محتواهای آموزشی، تدوین دستورالعمل‌های راهنمایی و مشاوره و ارزیابی زوجین، نظارت بر نحوه ارائه خدمات توسط مشاوران همکار، نحوه بازآموزی مشاوران و نیز ارزیابی اثربخشی احکام این آیین‌نامه، بر عهده شورای اجتماعی کشور است که از طریق کارگروه تخصصی مربوط انجام می‌پذیرد.


ماده 11: منابع مالی لازم برای اجرای این آیین‌نامه در سال 1402، از محل اعتبارات موضوع بندهای (ه) و (ح) تبصره (9) و بند (ن) تبصره (19) ماده واحده قانون بودجه سال 1402 کل کشور و سایر اعتبارات مصوب مربوط، تأمین و در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط، تخصیص می‌یابد. سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است اعتبارات لازم جهت اجرای این آیین‌نامه را همه ساله در لوایح بودجه سنواتی پیش‌بینی نماید.


ماده 12: هزینه خدمات مشاوره ارائه شده در سال اول ازدواج، از محل اعتبارات تخصیص داده شده تأمین می‌گردد و هیچ‌گونه وجهی از مراجعین دریافت نمی‌گردد و در سال‌های دوم تا پنجم ازدواج، برای نو همسران دهک‌های (1) تا (7) رایگان می‌باشد.


تبصره - سازمان امور اجتماعی کشور می‌تواند جهت تأمین منابع مالی لازم برای اجرای طرح، در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط از کمک‌های غیر دولتی نظیر اعتبارات شهرداری‌ها نیز استفاده نماید.


ماده 13: شیوه‌نامه اجرایی این آیین‌نامه شامل ضوابط تشخیص صلاحیت عمومی و تخصصی مشاوران همکار و نحوه اولویت‌بندی زوجین براساس ویژگی‌ها و درخواست‌ها و ترتیبات ارائه مشاوره در بستر زیر سامانه ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه در چهارچوب قوانین توسط سازمان امور اجتماعی کشور تهیه می‌شود و به تصویب شورای اجتماعی کشور می‌رسد.


ماده 14: مسئولیت نظارت بر حسن اجرای این آیین‌نامه بر عهده معاونت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده است.


موردی برای نمایش وجود ندارد.
دسته‌بندی مطالب وبلاگ